Βιογραφικό (11-10-2021)

Μαγκαρδάς Απόστολος:

000100001458

Γεννήθηκα στην πόλη Χαϊδελβέργη της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, στο Ομόσπονδο Κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το 1973. Μεγάλωσα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.), με κατεύθυνση Ιστορία-Αρχαιολογία-Τέχνη. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μaster of Arts, Magister Artium-M.A.) από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Μ.Π.Σ.) Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία (M.A. in Communication & New Journalism) του Α.Π.ΚΥ. Παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Δημόσια Ιστορία (Δ.ΙΣ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και είμαι τελειόφοιτος αυτή τη στιγμή του Προγράμματος. Είμαι στη διαδικασία έναρξης της Μεταπτυχιακής μου Διατριβής. Η Μεταπτυχιακή μου διατριβή έχει προσωρινό θέμα «Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται. Μαρτυρικά χωριά και πόλεις της Κατοχής στην Ελλάδα». Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλω τη Μεταπτυχιακή μου Διατριβή, στο Ε.Α.Π. Έχω παρακολουθήσει Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.) στο Πτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» στο Ε.Α.Π.

Σήμερα εργάζομαι ως Δημοτικός Υπάλληλος στον Δήμο Πειραιά, από το 2006. Έχω εργαστεί επί μακρόν ως συμβασιούχος ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο Τομέα. Κατά το παρελθόν έχω εργαστεί στο Κοινωτικό Καθεστώς Επιδοτήσεων για το βαμβάκι (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αλιεία, Δάση) και σε άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέα.

Επιστημονικά ασχολούμαι με τη Δημόσια Ιστορία, την Ιστορία του 20ου αιώνα, την περίοδο της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης και την επίδραση της στη συλλογική μνήμη, το δοσιλογισμό, τους εγκληματίες πολέμου, τα μαρτυρικά χωριά, τους τόπους μαρτυρίου του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αθήνα, τον Τόπο εκτέλεσης των αντιστασιακών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, τα αντίποινα των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τους μαυραγορίτες, τα Τάγματα Ασφαλείας, τις Δικτατορίες στον Ελλαδικό χώρο, το Κυπριακό ζήτημα, την Πολιτική Επικοινωνία, την επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στη ζωή μας, η κρίση στα συγκροτήματα τύπου στην Ελλάδα, γεωπολιτικά παίγνια, διεθνείς πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων κ.α.

Συμμετέχω σε συνέδρια είτε ως ομιλητής είτε ως ακροατής. Επισκέπτομαι ανασκαφές, μουσεία, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους.

Ημερομηνία Καταχώρησης: 11-10-2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s