ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ (3)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πλαίσιο αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως (3)

 

 

Διαβεβαιώσεις δόθηκαν από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κα. Νίκη Κεραμέως, προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ότι προωθείται διαδικασία για άρση των προβλημάτων που δημιουργεί στις σπουδές εξ αποστάσεως η πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για αλλαγή του πλαισίου αναγνώρισης των τίτλων σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού που αποκτήθηκαν με την εν λόγω εκπαιδευτική μεθοδολογία. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας τη Σύνοδο Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και τα προβλήματα που δημιουργεί στα πανεπιστήμια που προσφέρουν προγράμματα εξ αποστάσεως, αλλά και στους ίδιους τους αποφοίτους που επιζητούν την αναγνώριση του τίτλου σπουδών τους, συζητήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανώτατο επίπεδο με την Ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι με ψήφισμά της, ημερομηνίας 24 Ιουλίου 2020, η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων είχε ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει για την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, κ. Νίκη Κεραμέως, είχε ξεκαθαρίσει ότι «το περιεχόμενο της απόφασης θα συζητηθεί μεταξύ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και υπουργείου» και ότι «η εν λόγω απόφαση (σημ.: ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου) δεν μπορεί να εφαρμοστεί εν μέσω πανδημίας».

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, διαβεβαιώνει εκ νέου τη φοιτητική του κοινότητα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με δυνατότητα οργάνωσης πρόσθετων κέντρων όπου βρίσκεται ικανός αριθμός φοιτητών) και θα αξιολογεί και επιπρόσθετες λύσεις για τη διεξαγωγή των τελικών εξετάσεων με ηλεκτρονικά μέσα, όπου αυτό ενδείκνυται, λαμβάνοντας υπόψη την έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "University of Cyprus Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Διαβεβαιώσεις δόθηκαν Ελλάδος Κεραμέως Πρόδρομο προβλημάτων δημιουργεί υπουργό Θρησκευμάτων υπουργό Παιδείας της Κύπρου, των #σπουδές αποστάσεως πρόσφατη του αναγνώρισης τίτλων σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων εξωτερικού που αποκτήθηκαν την εκπαιδευτική μεθοδολογία. ενημέρωσε υπουργός Παιδείας Σύνοδο Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, προβλήματα δημιουργεί #πανεπιστήμια προσφέρουν προγράμματα #εξαποστάσεως, την αναγνώριση συζητήθηκε πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανώτατο επίπεδο με Ελληνική κυβέρνηση. University Cyprus Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ομοταγές προς φοιτητική κοινότητα θα συνεχίσει λειτουργεί εξεταστικά αξιολογεί και επιπρόσθετες λύσεις διεξαγωγή εξετάσεων λαμβάνοντας την έξαρση της πανδημίας #covid19 Διαβάστε περισσότερα ανακοίνωση του #ΑΠΚΥ, #OpenUniversityCyprus #OUC #αριστεία #openeducation ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ"

https://www.facebook.com/100011232335951/videos/pcb.3215743451834903/1165973180453749/?type=3&ifg=1&__tn__=HH-R&eid=ARDNxO82l0UrTNwcmFUaGBMJxgjPcrva8HKicp7xyeJmJzExr3p49CEz58O24b9BrxtK8K70or9KsntZ

📌 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΦΑ ΕΛΠΟΛ
Θέμα: ΔΟΑΤΑΠ

🏺 Οι ενέργειες που έγιναν από το Πανεπιστήμιό μας έφεραν τα θετικά αποτελέσματα!

Συμπορευόμαστε με το ΑΠΚΥ για επίλυση του θέματος ΔΟΑΤΑΠ και όχι μόνο.

🌐https://www.ouc.ac.cy/…/news-events-menu-2/nea/374-news-gen…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s