Ντοκιμαντέρ ΙΧΝΗ

24 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εκδίδεται το βιβλίο – ντοκουμέντο της Σοφίας Ιορδανίδου | Sofia Iordanidou «Νταλγκά Νταλγκά» (Κύματα Κύματα). Πρόκειται για την απολογία του Τούρκου διανοούμενου Γιαλτσίν Κιουτσούκ, ο οποίος συμμετείχε στην εισβολή ως αξιωματικός των στρατευμάτων κατοχής και αποφάσισε να καταθέσει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του στη δημοσιογράφο «ως ελάχιστο φόρο τιμής για όσα συνέβησαν».
.

📖 Το βιβλίο «Νταλγκά Νταλγκά» ➡️ https://bit.ly/2WwFtY3
.

20 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, η Σοφία Ιορδανίδου και η ομάδα παραγωγής του Advanced Media Institute δημιουργούν το Ντοκιμαντέρ ΙΧΝΗ, το οποίο διερευνά το ζήτημα των αγνοουμένων του 1974 ως μία ανοιχτή πληγή για την Κυπριακή Δημοκρατία, από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, της έννομης τάξης και του ανθρώπινου κόστους.

Στον χρόνο που ακολουθεί, τα Ίχνη επισκέπτονται σχολεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα, συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια, προβάλλονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ταξιδεύουν στην Αμερική και επιβεβαιώνουν με τον πιο ένθερμο τρόπο ότι το ζήτημα των αγνοουμένων, αλλά και το κυπριακό ζήτημα, ΔΕΝ έχουν ξεχαστεί.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά την εισβολή, οι σειρήνες ηχούν για ακόμα μία φορά…
.

Περισσότερα για το ντοκιμαντέρ του Advanced Media Institute για τους αγνοούμενους του 1974 στην Κύπρο, εδώ ➡️ https://traces.advancedmediainstitute.com/

🖥 Δείτε τα «Ίχνη» ➡️ https://bit.ly/3eL00hM

Watch trailer
Genres: Documentary
Duration: 37 minutes
Availability: Worldwide

Το ντοκιμαντέρ «Ίχνη», μία παραγωγή του Advanced Media Institute, διερευνά το ζήτημα των αγνοουμένων του 1974 ως ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Κυπριακή Δημοκρατία, από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, της έννομης τάξης και του ανθρώπινου κόστους. Μέσα από μαρτυρίες συγγενών, δικηγόρων, ιστορικών, αρχαιολόγων και δημοσιογράφων, αναδεικνύονται οι ευθύνες των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς και του διεθνούς παράγοντα.

 Το trailer:

«Ίχνη», ένα ντοκιμαντέρ για τους αγνοουμένους του 1974 στην Κύπρο from sofia iordanidou on Vimeo.


Νταλγκά νταλγκά

Νταλγκά νταλγκά

Κύματα κύματα: Η μαρτυρία ενός τούρκου αξιωματικού για τη δεύτερη εισβολή στην Κύπρο

Σοφία Ιορδανίδου

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1998
265 σελ.
ISBN 960-236-967-1, ISBN-13 978-960-236-967-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,86

Ιορδανίδου, ΣοφίαΝταλγκά νταλγκά : Κύματα κύματα: Η μαρτυρία ενός τούρκου αξιωματικού για τη δεύτερη εισβολή στην Κύπρο / Σοφία Ιορδανίδου. – Αθήνα : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1998. – 265σ. · 21×14εκ. – (Ιστορία – Ντοκουμέντο)

ISBN 960-236-967-1, ISBN-13 978-960-236-967-8 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί]
€ 15,86 · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6%.

Κύπρος – Ιστορία – Προσωπικές αφηγήσεις [DDC: 956.450 92]

Ιορδανίδου, Σοφία

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(1998) Νταλγκά νταλγκά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2017) Όψεις του σύγχρονου πολιτισμού, Εκδόσεις Παπαζήση
Λοιποί τίτλοι
(2018) Συλλογικό έργο, Εγγραμματισμός στα μέσα: Media Literacy, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις [επιμέλεια]
(2018) Συλλογικό έργο, Εκδοχές της ελευθερίας στην μηντιακή μας πραγματικότητα, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις [επιμέλεια]
(2017) Συλλογικό έργο, Με αφορμή την Κρήτη: Από το place branding στην ταξιδιωτική δημοσιογραφία, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις [επιμέλεια]
(2016) Βρετός, Σπύρος Α., 1959-2015, Επιστήμες του ανθρώπου και επικοινωνία – δημοσιογραφία, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις [επιμέλεια]
(2016) Συλλογικό έργο, Κοινωνία και επικοινωνία – δημοσιογραφία, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις [επιμέλεια]
(2016) Συλλογικό έργο, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις [επιμέλεια]

 

Φωτογραφία: «Ίχνη» – Thanos Tsantas

ΙΧΝΗ

Ιχνη

Το ντοκιμαντέρ «Ίχνη», μία παραγωγή του Advanced Media Institute, διερευνά το ζήτημα των αγνοουμένων του 1974 ως ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Κυπριακή Δημοκρατία, από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, της έννομης τάξης και του ανθρώπινου κόστους. Μέσα από μαρτυρίες συγγενών, δικηγόρων, ιστορικών, αρχαιολόγων και δημοσιογράφων, αναδεικνύονται οι ευθύνες των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς και του διεθνούς παράγοντα.

.

«Τraces» is a documentary, produced by Advanced Media Institute, investigating the issue of 1974 Missing Persons as an issue that is an open wound for the Republic of Cyprus from the point of view of the international law, legal order and human cost. Through testimonies by relatives of martyrs, lawyers, historians, archaeologists, journalists, the responsibilities of all stakeholders involved, as well as the international factor, are highlighted.

https://traces.advancedmediainstitute.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s