ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

131331
Μαχητικά αεροσκάφη. Πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/epikairotita/egkrithike-apo-to-kusea-i-anabathmisi-85-aeroskafwn-tupou-F-16-se-VIPER/3517668.

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών τύπου F-16 σε VIPER. Η απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ελήφθη, ύστερα από ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ομόφωνα ενέκρινε το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ’  αρχήν από την πλευρά των Αμερικανών του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Υ.ΕΘ.Α. με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο συντάκτης να γράψει ένα ρεπορτάζ για τα εξοπλιστικά και τις αναβαθμίσεις όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Κύρια πηγή πληροφόρησης μας θα είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (http://www.mod.mil.gr/mod/el). Η βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιήσουμε είναι του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα η Γραμματεία Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικού Εξοπλισμού και Επενδύσεων (http://www.mod.mil.gr/index.php/mod/el/content/show/146/6684), στη συγκεκριμένη σελίδα διακινούνται ψηφιακά υπογεγραμμένα έγγραφα. Συμπληρωματικά μπορούμε να απευθυνθούμε στη  Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (http://www.ggk.gov.gr/?page_id=143).

Στο ρεπορτάζ που θα παρουσιάσουμε μας ενδιαφέρει να παραθέσουμε στατιστικά στοιχεία για χρήματα που δαπανούμε για την αμυντική μας θωράκιση τα χρόνια της κρίσης και δη τα τελευταία 3-4 χρόνια. Ένα σημαντικό ερώτημα θα ήταν πόσο μετέχει η αμυντική βιομηχανία της χώρας (Ε.Α.Β., ΕΛ.Β.Ο., Ε.Α.Σ., Ε.Β.Ο.). Για τις εργασίες π.χ. της Ε.Α.Σ. μπορούμε να πάρουμε από την σελίδα: http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/eas.asp. Βέβαια πρωταρχικό είναι να δούμε τι όπλα και εξοπλισμούς θα αγοράσουμε καθώς και που έγκειται η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων. Σημαντική θα ήταν να δούμε την αμυντική δύναμη και την εξοπλιστική ισχύ της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με την Τουρκία. Κατάλληλα στοιχεία μπορούμε να πάρουμε από σελίδες για Αμυντικά θέματα όπως το Armynow.net και το OnAlert.gr.

ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ:Ο Απόστολος Μαγκαρδάς, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας Α.Π.ΚΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s